Historiek

CS Plastics werd opgericht in 2008 door Werner Vanderveken en Jurgen Lippens. Voorheen waren zij jarenlang collega’s bij IPM, de zelfstandige vertegenwoordiging van Engel spuitgietmachines op de Belgische en Luxemburgse markt. Bij de reorganisatie van Engel naar een Benelux-vestiging te Houten in Nederland namen ze het initiatief om zich volledig te concentreren op « randapparatuur ». Dit omvat de volledige technische inrichting van kunststofverwerkende bedrijven, uitgezonderd de machine. Hierdoor werd CS Plastics  een gewaardeerde en betrouwbare partner  van verschillende leveranciers van spuitgietmachines, extrusiemachines, thermovorm- en blaasmachines.

 

CS Plastics is gespecialiseerd in het volledige traject van de grondstoffen in uw bedrijf. Van het lossen en bufferen tot het transport naar de verwerkende machines. Tussenin wordt gezorgd voor het drogen en kristalliseren, het doseren en inkleuren. Dit zowel voor granulaten, maalgoed, flakes en poeders. We ondersteunen uw productie met de meest energiezuinige koelinstallaties én temperatuur-regelingen. Naast robotgrijpers voor de uitname van afgewerkte producten ontwerpen we het navolgend transport, de buffering en verdere down-stream automatisaties. Recyclage wordt toegepast waar aangewezen.

 

We voorzien ook in 3D-tekeningen, flowsheets, leidingwerk, volledige installaties, opleidingen en een zeer gewaardeerde service.

 

Ons nieuw magazijn net naast de E17 te Lokeren bevat naast een zeer uitgebreide voorraad aan piping-materialen ons volledige gamma aan matrijs onderhouds- en reinigingsproducten. Dit staat garant voor een zeer snelle levering.

 

We beschikken eveneens over een uitgebreide voorraad aan tweedehands- en demotoestellen die u steeds kan komen bezichtigen. Een gedetailleerd overzicht hiervan vindt u in onze rubriek 'op voorraad'. Indien u over apparatuur beschikt die aan hernieuwing toe is evalueren we hiervan graag de overname.

 

CS Plastics is een groeiend bedrijf. Bent u gedreven om deel uit te maken van deze boeiende wereld waar technologie en klanten centraal staan, kan u ons steeds contacteren. We hopen dat u via onze website een duidelijk beeld krijgt van onze mogelijkheden. Een « complete oplossing » is voor ons die oplossing die U het competitieve voordeel biedt in een competitieve wereld !

 

Het CS Plastics team